sobota, 12 listopada 2011

Zielona zupa

Przepis wzięty stąd:
Składniki:
1 pęczek pietruszki 
3 średniej wielkości cukinie 
0,25 kg zielonej fasolki 
5 łodyg selera naciowego
Przygotowanie:
Wszystko gotować na parze przez 8-10 minut lub przez 4-5 minut gotować na parze a potem przez następne 4-5 minut gotować w wodzie (1/2 szklanki). Zmielić w blenderze.

ZUPA TA NIE MOŻE BYĆ STOSOWANA PODCZAS ATAKU!!!


Te informacje przyszły w newslaterze przy przepisie na zupę (chociaż ich część też znajduje się w komentarzu do przepisu): zupa ta jest idealna dla problemów żołądkowych, takich jak: bóle brzucha, gazy, niestrawność. Nie powinno dodawać się żadnego tłuszczu i soli do zupy. Można ją stosować, kiedy ktoś ma potrzebę, ale najlepiej jest jeść zieloną zupę (i tylko i wyłącznię ją) przez 3 dni, pijąc dużo wody. Można zmieniać ilość składników wedle uznania (np. więcej fasoli sprawi, że zupa będzie słodsza).

Green Soup Recipe for Relief of Gallbladder Pain
One bunch parsley
3 medium zucchini
½ lb. Green beans
5 stalks celery
Steam together for 8-10 minutes.
Or partially steam and boil in ½ cup water.
If you have a steamer, you retain more nutrients and flavor with that method. 
Puré in a blender.
NOTE: THIS SOUP IS NOT FOR A GALLBLADDER ATTACK! Use the products (Phos Drops) or the Flax Seed Tea. Liquids are best during an attack. You could try the Beet Recipe. Many find it helps, but others do better with just liquids. It is wonderful for relief from all sorts of gastric disturbances such as stomach pain, gas, and indigestion. I do not add any fat or salt to this recipe. It can be used anytime but is particularly useful as a three day fast with nothing else but water. It is both nourishing and easy to digest. You can alter the amounts to taste. More beans add more sweetness.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz